PoslanstvoNaše temeljno poslanstvo je zajeto v imenu družinskega inštituta

BLIŽINA.

Vsak od nas hrepeni po bližini, hkrati pa se bližine v odnosih pogosto tudi bojimo.

Zakaj?

Zato ker nas ravno tisti, ki nam pride najbolj blizu, lahko najmočneje rani in zaradi tega lahko vedno znova ostajamo sami s svojo stisko in razočaranjem ter skritim hrepenenjem po čustveni povezanosti.


Da bi bili sposobni deliti življenje z drugimi na osrečujoč način, je najprej potrebno »priti blizu« samemu sebi.

Biti blizu ali v stiku s samim seboj pomeni, da si upamo zastaviti in zmoremo odgovoriti na vprašanja kot so:

  • Zakaj se mi vedno znova dogajajo krivice?
  • Zakaj se počutim nesposobno/ega, nevredno/ega, neljubljeno/ega?
  • Zakaj v določenih situacijah odreagiram na takšen način?
  • Kaj so moje resnične potrebe in želje?
  • ...


Da bi lahko ustvarili osrečujočo bližino v medosebnih odnosih, nudimo psihoterapevtsko pomoč v obliki družinske, zakonske/partnerske, individualne in skupinske terapije.Terapevtske storitve želimo približati tudi otrokom in mladostnikom, katerih starši so se znašli v finančni stiski in sicer s pomočjo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestne občine Celje. Z namenom, da bi bilo v našem življenju težav in stisk čim manj, izvajamo tudi preventivne dejavnosti: psihoedukativne delavnice in predavanja za otroke, učence in dijake, starše, pare in različne skupine posameznikov.
LogotipLogotip predstavlja obliko srca, ki je »organ« bližine. V srcu bližino predstavljata mož in žena. Oba imata zaprte oči, kar pomeni, da sta v stiku sama s seboj, pripravljena prisluhniti drugemu in tako sposobna ustvarjati medsebojno bližino. Iz njiju »raste« hiša, ki predstavlja družino in dom. V domu s svojo bližino ustvarjata domačnost, kjer prevladujejo sprejetost, pripadnost in ljubezen. Kadar se zgodi, da se nehote preveč oddaljita drug od drugega, kjer na eni strani oba močno hrepenita po bližini, po drugi pa ne vesta kako bi jo ponovno ustvarila, pričneta s pomočjo prisluškovati globinam svojega srca kaj jima pripoveduje. Tako se lahko

ponovno zbližata v upanju in zaupanju, ki ga predstavljata streha hiše in nosova skupaj,

ki simbolično ponazarjata prvo (alfa) in zadnjo (omega) črko grške abecede.