Terapevtsko delo z otroki


Organiziramo izkustvena celodnevna izobraževanja, ki so namenjena psihoterapevtom in drugim strokovnim delavcem, ki se poklicno ukvarjajo z otroki.


Na osnovnem izobraževanju boste spoznali in tudi sami preizkusili različne tehnike in materiale (risanje, glino, lutke, peskovnik, projekcijske karte).


Nadaljevalno izobraževanje je namenjeno vsem, ki so se udeležili osnovnega izobraževanja in poglablja znanje s posameznega področja:


- Terapevtsko delo s peskovnikom

- Usmerjeni družinski genogrami

- Terapevtsko pripovedovanje zgodb

- Risanje

- Glina


Izobraževanja izvaja specialistka zakonske in družinske terapije dr. Sara Jerebic, ki ima opravljenih preko 9.000 ur direktnih kontaktov s klienti in se je iz navedenih tehnik med drugim izobraževala tudi v ZDA.


Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Pišite nam in poslali vam bomo prijavnico.ŠOLSKO LETO 2023/2024:23. 3. 2024 TERAPEVTSKA OBRAVNAVA OTROK IN MLADOSTNIKOV (izvaja se na Družinskem inštitutu Bližina)

15. 6. 2024 TERAPEVTSKO DELO S PESKOVNIKOM (izvaja se na Družinskem inštitutu Bližina)MNENJA UDELEŽENCEV"Odlično vodenje, organizacija in vsebine, neizmerna vrednost!"


"Delavnica je presegla pričakovanja! Nova razmišljanja, nova znanja, predvsem pa sproščenost. Kljub dolžni delavnice odhajam spočita:) in ne izčrpana."


"Najbolj me je nagovorilo, da je izkustveno učenje pot in ne gola teorija, ki bo pomagala nam in otrokom."


"Zahvaljujem se vam za to priložnost! Odrasli prepogosto pozabimo na otroka in njegovo doživljanje, v Sloveniji bi morali spremeniti ta pogled."


"Zanimiv pristop, dobro predstavljene tehnike. Izvajalka je profesionalna, prijazna, topla in dostopna oseba, ki te navduši za tovrstno delo, saj se čuti, da sama to dela s srcem, ker ji je mar."


"Super, da je bila teorija združena s prakso, ker se tako lažje vživimo v situacijo. Hvala za vaše dragocene izkušnje!"


"Veliko sem se naučila, najbolj pa mi bo v spominu ostala dihalna vaja proti stresu. Zdite se mi odlični in zelo sočutni resnično prava oseba za otroke, že vaš pogled izžareva sočutje in razumevanje."


"Že iz predstavitvenega filmčka me je najbolj nagovoril peskovnik kot 3D pripomoček. Všeč mi je bilo delo z različnimi materiali in na različne načine - poudarek na gibanju, kinestetiki. Slednje sem sedaj bolj integrativno sprejela kot metodološki pripomoček. Všeč mi je bilo tudi, da je bilo predstavljenih precej praktičnih primerov. :) strokovno in umirjeno."


"Delavnica mi je dala dodatno veselje in tudi pogum za nadaljno delo z otroki. Delavnica je bila strokovno sestavljena, tako da ena velika pohvala!"


"Najbolj me je nagovorilo kako pristopiti do otroka, na način, da je njemu jasno. Sara, imate dragoceno znanje in želim si, da bi ga slišalo veliko ljudi, kajti ni uporabno samo za terapevte, ampak tudi za starše."


"Želela bi si več takšnih izobraževanj v Sloveniji!"


"Super je bilo videti korake dela z otroki, ki so bistveno postopnejši kot pri odraslih. Super je bilo, da smo bili majhna skupina - delo je tako bilo lahko konkretnejše in aktivnešje."


"Super delavnica. Se priporočam še za kakšno podobno izvedbo. Nikoli ni preveč prakse. Super sobotni dan! Same pohvale in se že veselim naslednjega srečanja."


"Najbolj me je navdušilo delo s peskovnikom, dobila sem uvid v sebe. Obsežna delavnica, predstavljenih nazorno veliko tenik za delo z otroki in učenje preko lastne izkušnje."


"Nagovorilo me je vse: postopnost, jasnost, izkustvene delavnice, umirjenost, varnost, resnost, struktura. Želim supervizijo in nadaljevanje delavnic - tudi iz drugih zornih kotov - risanje genogramov ipd."

 

"Zagotovo sem prišla do novih uvidov, ki mi bodo pripomogli k moji osebni rasti. Zelo je dragocen pogovor z izkušeno terapevtko. Bodoči terapevti smo žejni tega:)"


"Vse vaje so me nagovorile, vsaka po svoje, prišla globje v stik z določenimi stvarmi, večji uvid. Hvala za tvoje delo, za to kar počneš, za to kar si. Le tako naprej!"


"Do novega uvida so zagotovo pripomogle izbrane projekcijske tehnike. Hvala za prostor, čas in nesebično deljenje znanja!"


"Zelo mi je všeč predvsem to, da je izobraževanje izkustveno, ker kot terapevti ne moremo delati ne da bi se srečali s seboj. Zelo mi je bila dragocena izkušnja, predvsem v varnem okolju. Sara, res daš občutek sprejetosti vsakemu izmed nas, tvoja toplina in prijaznost ter strokovnost je odlična kombinacija. Še pridem:)"


"Prišla sem do uvida: tisto, na kar polagamo pozornost, raste in misli, dobre misli, ker misli odpirajo prihodnost, kar se že kaže v mojem življenju. Zelo zanimiva izkustvena delavnica, ki prinaša veliko možnosti za nadaljne delo na sebi. Hvala vam za trud."

                                             


 

External link opens in new tab or windowZLOŽENKA - Terapija z otroki